Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@10:43:20 GMT

از این شتاب‌دهنده مهم غافل نباشیم

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۱۴۱۴

از این شتاب‌دهنده مهم غافل نباشیم

خبرگزاری فارس-یادداشت، مهدی فضائلی: ساموئل هانتینگتون در پیشگفتار کتاب «اهمیت فرهنگ» با اشاره به اطلاعات اقتصادی دو کشور غنا و کره جنوبی مربوط به اوائل دهه ۱۹۶۰ و مقایسه آن با اطلاعات در سه دهه بعد یعنی اوائل دهه ۱۹۹۰، می‌گوید: «بسیار متعجب شدم که اقتصاد این دو کشور در آن زمان چقدر شبیه به یکدیگر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ۳۰ سال بعد کره جنوبی به یک قدرت اقتصادی تبدیل شد که چهاردهمین اقتصاد بزرگ جهان در زمینه های شرکتهای فراملیتی،صادرات اتوموبیل، تجهیزات الکترونیکی و دیگر تولیدات پیشرفته به شمار می رفت...چنین تغییراتی در غنا...هرگز رخ نداده بود».

سپس هانتینگتون در تبیین این فاصله اعجاب‌انگیز می نویسد: «بدون شک عوامل مختلفی در این زمینه  دخالت داشته اند اما به نظر می رسد که فرهنگ نقشی عمده را در این تبیین بر عهده دارد».
از نگاه هانتینگتون ارزش بالا برای صرفه جویی، کار سخت، سرمایه گذاری، آموزش و نظم موجب پیشی گرفتن سریع کره جنوبی از کشور هم ردیف خود غنا بوده است، ارزش های فرهنگی که غنا از آنها بی بهره یا کم بهره بوده است.

امروز جوامع بشری و از جمله جامعه خودمان، به شدت درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی است و تلاش می کند برای حل این مشکلات یا کاهش آنها راه حلی بیابد.

در میان راه حل ها اما، فرهنگ در عین مؤثرترین بودن،مظلوم‌ترین و مغفول ترین راه حل هاست چرا که در لایه های زیرین قرار دارد و درک و فهم آن به خرد و نگاهی نافذ نیاز دارد!

ضمنا" تغییرات و اصلاحات فرهنگی، زمانبر است و دستیابی به آن در کوتاه مدت میسر نیست و این زمان‌بر بودن،خود حوصله و صبر می خواهد که با "عجول" بودن انسان سازگار نیست.

سرعت و شتابزدگی،بیش از گذشته جزو ویژگی های انسان معاصر شده است و نشانه های آنرا در جای جای زندگی خود شاهدیم؛ به رفتارهایمان در فضای مجازی نگاه کنید!

چقدر حوصله خواندن متن،  خصوصا" متن های بلند را داریم؟ چقدر حاضریم حتی برای ویدئو های بلند وقت صرف کنیم؟

اصلا" غالب پلت فرم های موجود چقدر به محتواهای بلند اجازه عرض اندام می دهند؟
اینها همگی ضمن اینکه خودشان فرهنگ سازی می کنند به شدت عرصه را برای کار فرهنگی مبنایی تنگ کرده است.

چه باید کرد؟

آیا با رویگردانی ما از فرهنگ و غفلت از کارهای فرهنگی صحیح، از اهمیت فرهنگ کاسته خواهد شد یا نقش آفرینی واقعی فرهنگ از بین خواهد رفت؟ هرگز!

رهبر حکیم انقلاب اسلامی که بدون تعارف، دغدغه مندترین مسئول نظام در حوزه فرهنگ بوده و هستند بتازگی اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را تعیین فرمودند و مجددأ کوتاه اما دقیق و عمیق، تأثیر گذاری فرهنگ را مجددا" اینگونه یادآور شدند.

《فرهنگ، جهت دهند‌ه‌ همه‌ی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتاب‌دهنده یا کُندکننده‌ی آن است.》

رهبر انقلاب در ادامه، تحقق این جهت دهنده بودن و شتاب بخشی فرهنگ را در گرو دو چیز می دانند:
۱) ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصه‌های گوناگون کشور به مقوله‌ی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق که فرهنگ‌سازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیله‌ی پیشرفت و موفقیت آن و بی‌نیازکننده از ابزارهای الزام‌آور و تحکّمی است.

۲)نیاز شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه‌ی بخشهای گسترده‌ی آن به نظم و محتوای انقلابی.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس "محتوای انقلابی" را یگانه وسیله‌ی مصون‌سازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانه‌ئی برنامه‌ریزی شده‌ی بیگانگان بدخواه معرفی می کنند.

به هر حال، برای پیشرفت در همه ابعاد از جمله اقتصاد، چاره‌ای جز اهتمام به شتاب‌دهنده ای بنام فرهنگ و سرمایه گذاری در این حوزه نداریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ کره جنوبی اقتصاد سرمایه گذاری ی فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش سرپرست دوومیدانی به بدهی‌ها/ بدهکار نباشیم، فدراسیون نیستیم

به گزارش خبرنگار مهر، دوومیدانی یکی از رشته هایی است که مدتهاست با سرپرست اداره می‌شود و هنوز تکلیف برگزاری انتخابات این فدراسیون نیز مشخص نشده است. در حال حاضر حسین مطیعی سرپرستی فدراسیون را بر عهده دارد.

وی امروز (دوشنبه) در گفت وگو با اهالی رسانه درخصوص بدهی‌های فدراسیون اظهار داشت: فدراسیونی که بدهکار نباشد فدراسیون نیست. مسابقات داخل سالن آسیا یک رویداد بین‌المللی بود که خوشبختانه مسابقات هم در سطح عالی برگزار شد. قطعا برگزاری این رویداد هزینه‌هایی هم برای فدراسیون در بر داشته است اما من هرجا که بروم مشکلات را به عهده می‌گیرم فقط باید همه موارد بررسی شود.

وی در مورد برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون و اینکه گفته می شود فدراسیون از برخی نامزدها حمایت میکند، گفت: به هیچ‌وجه نسبت به عزیزانی که کاندید هستند هیچ رویکردی ندارم. از طرف معاونت قهرمانی وزارت ورزش هم هیچ صحبتی درخصوص طرفداری از هیچ یک از نامزدها نشده است.

مطیعی در پایان در واکنش به حاشیه‌های زیاد دوومیدانی کاران آنهم در آستانه بازیهای المپیک پاریس گفت: رشته‌های زیادی داریم و هر رشته هم مربی خودش را دارد. آقای فیروزی را امروز به عنوان مدیر تیم‌های ملی منصوب کردیم و از او خواهش کردم حواشی که ورزشکاران به وجود می‌آورند را رصد وحل کنند.

کد خبر 6091976

دیگر خبرها

  • واکنش سرپرست دوومیدانی به بدهی‌ها/ بدهکار نباشیم، فدراسیون نیستیم
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه